Vecka 2

Hej!

Det blev en kort vecka denna första vecka på vårterminen. I torsdags när vi startade körde vi på för fullt efter ordinarie schema. Efter den lugna stunden presenterades fyra nyheter för klassen. Den första var vår nya klasskamrat Max, den andra Ivar. Han är vikarierande fritidspedagog och kommer arbeta med oss fram till sista januari detta eftersom Cathrine tråkigt nog valde att lämna skolan till jullovet. Biträdande rektor håller på med att rekrytera en ny till klassen. Ivar har varit på skolan tidigare och det känns mycket bra med en utbildad fritidspedagog som vikarie. Förutom Ivar på fritids är Lena tillbaka på heltid efter sin axeloperation.

De andra två nyheterna var att vi dels gjort en ny halvklassindelning och dels infört en fast kö/led. Den fasta indelningen till kö/led testar jag för att minska tävlingsmomentet som skapas för att hamna först i ledet när vi t.e.ex ska gå till maten. Vi kommer efter någon vecka rotera så att det inte blir samma som blir sist.

Annars är allt som vanligt. Barnen är roliga att arbeta med. Jag och Kajsa byter ämnen som tidigare och Annelie och Robin finns tillsammans med Lena och Ivar på fritids. Schemat ser ut som tidigare med idrott onsdag och fredag. Om det är någon som behöver en kopia schemat får ni höra av er.

Vad har vi då arbetat med under dessa två dagar? I matematiken har vi startat upp ett spel där de räknar in den nya terminen. Spelet är repetition från hösten och kräver samarbete. Repetion är ett bra sätt för mig att se vad som fastnat och vad som behöver övas mer.

Under svenskan fick barnen och även Ivar passa på att bekanta sig med varandra genom ett jullovsbingo. Vi har börjat med en ny högläsningsbok som heter Handbok för superhjältar. Det är en bra bok som passar perfekt in i vårt kommande SO:tema som handlar om värdegrunden.

I NO startade vi upp tema vinter. På idrotten hade barnen en hinderbana och på musiken startade vi upp med att sjunga gamla favoriter varvat med lite nytt.

Idrottsplanering:

Onsdag: gymnastik

Fredag: Hinderbana

Fritidsplanering:

Veckobrev 3 2018

Läxa:

På torsdag delas läxan ut igen. Se till så barnen har med sig sin läxmapp med läsebok och läxbok. Nytt för året är att barnen även kommer ha en läxbok i matte. Precis som i höstas har barnen en vecka på sig att göra läxan.

Läsläxan ska övas flera gånger under veckan.

Utvecklingssamtal:

Utvecklingssamtalen kommer ligga v. 6 och 7. Jag kommer lägga ut tiderna under nästa vecka och meddelar er när de finns tillgängliga för bokning. Precis som i höstas bokar ni på skolwebben och samtalen kommer vara elevledda. Fokuset på vår samtalet är socialutveckling och en uppföljning kunskapsmässigt från höstens samtal.

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Idrott (De går 09.00 för ombyte).

Torsdag: Läxdag

Fredag: Idrott

Trevlig helg!

Linda


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *