Veckobrev v.33

Hej!

Tre dagar i skolan fyllda med aktiviteter har nu nått sitt slut. Jag misstänker att många av barnen nog är lite trötta efter nya rutiner, lokaler, personal mm.

Vi vuxna tycker att barnen är mycket duktiga, lyssnar och att de snabbt kommer in i rutinerna. Det kommer att bli ett härligt läsår.

När jag frågade barnen vad vi gjort berättade de att…

Vi har börjat ettan.

Vi har pratat om träd.

Vi har haft matte och tränat på i-Pads.

Vi har haft svenska.

Allt detta har vi gjort och lite till. Barnen har haft idrott, vilket var uppskattat, fått matteböckerna och arbetat där med fler och färre, skrivit dagbok och arbetat med klassrumsregler. Mycket av arbetet handlar om att lära känna varandra och att skapa rutiner.  För mig är det viktigt att ha tydliga rutiner för min erfarenhet är att många av oss mår bra av just rutiner. Jag tror att jag har lärt mig alla namn men jag skulle inte riktigt våga byta platser riktigt än.

Nästa vecka

Under nästa vecka kommer vi börja med halvklasser mm enligt schemat. Då kommer klassen få träffa Kajsa Roxström, klasslärare i 1b, som kommer att ha vår klass i större delen av svenska. Kajsa och jag har arbetat tillsammans i 10 år och då delat upp ämnena mellan oss och det fungerar väldigt bra!

På onsdag den 23/8 kl. 18.45 är det föräldramöte för alla i årskurs 1. Vi har först en gemensam del i matsalen med övergripande information efter det går vi till klassrummet där ni får chans att få mer specifik klassinformation, tillfälle att ställa frågor och bara titta runt.

Fritids veckobrev: Veckobrev V34 SKOLSTART

Måndag: 8.00-13.10

Tisdag: 08.00-13.10

Onsdag: 09.10-13.10 Idrott direkt på morgonen , Föräldramöte 18.45

Torsdag: 08.00-13.40

Fredag: 08.00-12.40 Idrott. Sista dagen att lämna in första läxan.

 

Jag hoppas ni alla får en härlig helg!

Hälsningar

Linda

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *