Veckobrev v.34

Hej

Tack för den stora uppslutningen till föräldramötet. Om någon är intresserad av att ta del av presentationerna så ligger de som pdf i skolwebben men även som länk här.

F-möten ht-17 åk 1.rev 22

En av frågorna som ni hade var skolgården. Jag har rastvärd på torsdagar och det var väldigt tydligt att flera av barnen inte riktigt hittat hela skolgården. Innan rasten kommer jag att presentera de rastaktiviteter som ordnas hos oss för att barnen lättare ska ta del av hela vår yta. I dag var det en balansbana med lite hinder. Flera i klassen testade och tyckte att den var rolig.

Att barnen inte hittat och boat in sig helt är inte så konstig vi har just avslutat den första hela skolveckan i årskurs 1. I veckan har de arbetat med siffrorna ett och två. De har fått räkna lite addition och subtraktion.

Barnen har arbetat med helord tillsammans med Kajsa. De har läst och arbetat med bokstäverna i sitt namn. Vi har haft framme små vikböcker som banen fått lösa och färglägga. De som vill får ta med färdiga böcker hem för att sedan läsa dem för er. För vissa har böckerna varit lätta för andra lite kluriga men alla har varit stolta när de läst för oss vuxna.

Vi har fortsatt arbeta med träd och fokuserat på eken. De har samlat fakta genom att se film och sedan fick de tillsammans berätta fakta som vi satte ihop till en gemensam text.

Vi har även lagt tid på rörelse och på att skapa gemenskap. Tillsammans har barnen gjort denna tavla.

Idrotten

På onsdagar kommer Annelie och Robin gå med klassen till idrotten. De stannar även kvar under lektionen. Barnen får gärna komma ombytta är det lite kyligt kan de ha på överdragskläder. De kommer som denna vecka samlas vid pennan och sedan tillsammans gå till omklädningsrummet. Idrotten startar 09.10.

På fredagar är det Lena och Sylvia som går med barnen.

Rektorsbrev

Länk Till föräldrar med barn på Herrängens Skola. Ett rektorsbrevet som kom ut idag. Brevet finns även s0m fil i skolwebben.

Klassens egna telefonlista.

Den telefonlista som ni föräldrar satte ihop i förskoleklassen har i dag mejlats ut för uppdatering. Om du ändrar något är det bra om det rödmarkeras. Om allt stämmer kan du skicka ett ok till mig. Skriv bara dit det ni vill att andra föräldrar ska ta del av.

Skolfoto

Vi ar fått tid att fotografera klassen 5/9 kl 08.00.

Nästa vecka

De som inte lämnat in lapparna, elevbrev och PUL ombeds göra det snarast.

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Idrott, samling 09.00 vid pennan.

Torsdag:

Fredag: Idrott

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *