Veckobrev v.35

Hej

I veckan har förkylningarna kommit till oss. Många har lite ont i halsen och är snoriga. Flera i personalstyrkan har tyvärr också blivit dåliga och behövt vara hemma. Vi har med hjälp av vikarier och lite pusslande fått i hop dagarna med planerat innehåll. Det som halkat efter är att jag inte hunnit med att publicera tider för utvecklingssamtalen. Jag ska försöka få ut dem så fort som möjligt.

Trots att flera känt sig förkylda är de glada och flitiga. Visst finns det saker som några inte tycker är kul men det handlar ofta om att det känns lite svårt innan de vet hur de ska göra eller att det är jobbigt att skriva för att handen blir trött. Jag tycker är roligt att se är att alla barn vågar prata i gruppen. De räcker själva upp handen och deltar aktivt i samtal.

Vad har vi då gjort?

Vi har arbetat vidare med eken. Denna vecka har vi pratat om ekens livscykel. På svenskan har de arbetat kring bokstaven o. Arbetet kretsade mycket kring ormen. De har läs, sett film, pratat, ritat, skrivit fakta och en liten saga kopplat till orm.

I matematik har vi arbetat vidare med siffrorna men även med ordningstalen. På musiken fortsatte vi sjunga sånger.

Dagarna går väldigt fort. Den morgonrutiner som nu sitter hos barnen ger en bra start. Alla vet vad de ska göra på morgonen och det blir en bra arbetsro som sedan sitter i under dagen.

Läxan

I torsdag delades första läxan ut. Jag har publicerat information om den i torsdags. Du hittar informationen under läxor, eller nedanför detta inlägg.

Efter några veckor…

För en del barn kan det vara lite kämpigt att börja i skolan igen efter ett långt härligt sommarlov. Särskilt kämpigt kan det vara i övergången mellan förskoleklass och skolan eftersom de nu förväntas ta mer ansvar och bli mer självständiga. Det är inte ovanligt att barnen efter några veckor tycker att skolan är tråkig och att man kanske inte vill gå dit när man inser att man inte ska tillbaka till sommarlovet eller förskoleklassen. I skolan arbetar vi otroligt mycket med trygghet och rutiner under den här första tiden just för att barnen ska landa i vårt ”klassrum”. Om ditt barn har de här tankarna kan det vara bra att känna till att det är vanligt och du som förälder är mer än välkommen att höra av er till oss med frågor. Vi försöker att svara er så fort vi kan men det kan vara extra svårt vid lämningar och hämtningar då det är som mest intensivt.

På måndag nästa vecka är jag på utbildning. Klassen har sina lektioner som vanligt men med Sylvia, Kajsa och en vikarie.

Skolfoto

På tisdag morgon ska vi ta vårt skolfoto. Vi ska fotas redan kl. 08.00 så jag kommer samla dem på morgonen vid pennan och sedan gå till lokalen vi ska fotas i. Kom gärna till 07.55.

Fritids planering

Veckobrev v36 ht 17

Nästa vecka

Måndag: Linda på kurs, Sylvia +vikarie tar klassen.

Tisdag: Skolfoto kl. 08.00

Onsdag: Idrott kl 09.10. Kom gärna ombytta.

Torsdag: Läxdag lämna in läxan och nya läxa delas ut.

Fredag: Idrott

Ha en trevlig helg!

Linda

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *