Veckobrev v.36

Hej!

Som tidigare har veckan gått fort. Vi har påbörjat förberedelserna inför de kommande utvecklingssamtalen, arbetat med bokstaven M,  myror samt övat på att dela upp tal.

Myrarbetet har både handlat om faktaarbete, sagoskrivande, läsning samt observationer ute i skogen. Vi har luktat på myrornas försvar, myrsyran. Vi har tittat på hur de samarbetar, hur myrstigar kan se ut och hur stora saker de bär på.

Alla barn har fått läsa läsläxan för mig och de som hade med läxboken fick en stämpel. Jag upplevde att de var stolta över sin läsning och det är väldigt positivt. Jag har lagt upp läxan på hemsidan med kan även här nämna att det denna vecka är kapitel 2, Momman.

Vi har haft lite motvind denna vecka. Lena blev sjukskriven för en värkande axel och Sylvia blir från och med måndag heltids sjukskriven inför kommande bebis. Denna vecka har vi haft en vikarie som heter Jesper. Han kommer även jobba med oss nästa vecka. Barnen känner honom lite från förskoleklass. Självklart kommer det även finnas ytterligare en vikarie men vem är inte klart i skrivande stund.

I dag fredag har vi haft besök av en mamma i klassen. Det var trevligt. Ni får väldigt gärna komma och hälsa på. Eftersom vi under nästa vecka förbereder vidare alla utvecklingssamtal och sedan under v. 38 och 39 genomför samtalen ser vi helst att ev. besök blir av först v. 40 och framåt. Vi ser att barnen mår bäst av att vara förberedda på händelser och därför är måndagar ingen bra besöksdag eftersom vi då inte kan berätta för barnen dagen innan. De saker vi informerar om över en helg har ofta glömts bort.

Skoljoggen

På tisdag genomförs skoljoggen i Älvsjöskogen. Här finns information om skoljoggen från idrottslärarna.Skoljoggen

Ditt barn behöver ta med:

  • Vattenflaska
  • Extra frukt
  • Regnkläder (beroende på väder)
  • Kläder och skor att springa i. (De kan ha springkläder på sig redan på morgonen)
  • Något att ta på sig efteråt.

Avlusningsdagar

Skolsyster vill påminna om avlusningsdagar 15-17 september. Det är viktigt att alla luskammar sig den helgen för att hindra lössens framfart.

Fritids veckobrev

Veckobrev v.37

Kom ihåg att boka in ett utvecklingssamtal!

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag: Skoljoggen, vi ses i klassrummet som en vanlig tisdag.

Onsdag: Idrott, vi går till ombyte ca 09.00. Fritidshemspersonalen går på konvent på eftermiddagen. Vikarier finns på plats.

Torsdag: Läxdag ta med grönaläxmappen med läxböckerna.

Fredag: Idrott

Trevlig helg!

//Linda

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *