Veckobrev v.37

Hej igen!

Det här har varit en lite annorlunda vecka. Dels för att vi förberett samtalen men även för att vi i tisdags sprang skoljoggen. Skoljoggen gick bra, vädret var med oss och solen sken. De flesta gick eller joggade ett varv i skogen och några vågade sig på flera. När man kände sig nöjd fick man en festis och en banan.

Arbeten som väntar på att få visas.

I matematik har vi arbetat med större än och mindre än symbolerna. I boken övar man på låg nivå men barnen har fått utmaningar och jämfört talen inom talområdet 0 till 100.

I bokstavsarbetet har de arbetat vidare med bokstaven m. De har bland annat parskrivit på i-Paden och lagt till en bild till sin text. Vi har repeterat lite fakta om myran, pratat om myrans delar. myrans livscykel och skrivit med myrstil.

I torsdags lyssnade jag på barnens läsläxor. Toppen att de övat så bra! Jag har även berömt många lite extra för att de skriver snyggt. Jag ser att de ansträngt sig i läxboken.

Alla  barn har fått sina extraklädespåsar. De flesta flyttade direkt över kläder till sina påsar men några tog hem påsarna för att fylla dem hemma. Det finns redan ganska många jackor och byxor som tappat sin ägare. Jag har hängt upp kläderna på krokarna mitt emot handikapptoaletten uppe vid klassrummet. Titta gärna där om något saknas.

Avlusningsdagar

Vid tiden runt skolstart så har vi ganska stora problem med löss i skolan. De kommer fram när vi träffas igen och de kryper glatt över mellan våra frisyrer. Lössen trivs hos oss alla, pojkar och flickor, långt och kort hår och hos både vuxna och barn.

Här i skolan uppskattar vi att få veta när någon haft löss. På så sätt kan vi uppmärksamma andra om att titta lite extra och vi kan då stoppa dem betydligt fortare. Just i helgen är det avlusningsdagarna som finns för att påminna oss om att lusa oss själva och våra barn. Jag hoppas att ni har möjlighet att göra det till helgen. Avlusningsdagarna

Fritidsplaneringen

Veckobrev v38 -17

Nästa vecka

Måndag: Linda och Lena har utvecklingssamtal. Klassen har undervisning  med Kajsa, Jesper, Annelie och Robin. Under samtalen jobbar a och b ihop.

Tisdag:

Onsdag: Idrott 1b har samtal och Jag håller i undervisningen tillsammans med Lena, Robin och Jesper. Lilia kommer och hälsar på i slutet av dagen.

Torsdag: Läxdag. Ta med gröna läxmappen.

Fredag: Idrott, Linda och Lena har utvecklingssamtal. Klassen har undervisning  med Kajsa, Jesper, Annelie och Robin. Under samtalen jobbar a och b ihop.

Trevlig helg!

Hälsingar

Linda


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *