Veckobrev v.38

Hej!

Vi har haft en härlig höstvecka här på skolan. Vi började utvecklingssamtalen i måndags och nu har 2/3 haft sina samtal. Barnen är duktiga och det är trevligt att träffa er föräldrar. En fråga som kommit upp under samtalen är vikarier. På Rubinen har vi haft flera olika vikarier och ganska många samtidigt eftersom flera pedagoger råkat insjukna i olika åkommor. Alla som arbetar fritids, även vikarier,  ska ha en skoljacka eller väst utomhus så att ni föräldrar känner igen personalen. Även om du kanske inte känner dem vid namn kan du alltid be om hjälp. Om den du frågar inte kan svara kan den säkert hänvisa till någon som kan. Lena har kommit tillbaka till klassen och Jesper är fortsatt vikarie. Vi har en liten överlappningsperiod mellan Sylvia som är sjukskriven inför bebisen och innan Cathrine kommer tillbaka. Barnen är trygga och vi har tur som hittills fått toppen vikarier. Jesper är varm i kläderna och känner barnen.

Lite kort om veckan

I måndags hade Kajsa undervisning i båda 1a och 1b. De arbetade bland annat med bokstaven a. I tisdags arbetade vi med hälften och dubbelt. Förutom basen i boken fick barnen öva i häften i olika nivåer. De fick själva välja lite klurigare eller mer klurigt. Att dela 70 är lite klurigare än att dela 6. Barnen hade bild med Kajsa och fick skapa fiskar till vårt klassakvarium. Detta var en av de roligaste sakerna som vi gjort enligt några av barnen. Vi tittade även igenom skolreglerna och tillsammans har vi förenklat skolreglerna och klassreglerna så att de blir lättare att minnas. En i klassen hade förslaget om klassens timme. Vi röstade och det var något alla var intresserade av. Vi kommer byta ut en musik lektion i månaden mot klassens timme. Första tillfället är om tre veckor och barnen kommer då få uppträda, berätta vitsar, sjunga, dansa, visa upp något för klassen. Andra tillfällen kommer ha andra teman allt efter barnens önskemål. I onsdags fick barnen en introduktion till programmering. Vi kommer att arbeta med det lite nu och då med stegrande svårighetsgrad. Denna gång fick öva på att styra en robot (en klasskamrat) Innan de styrde roboten var de tvungna att skriva ner en kod. Under torsdagen fick alla som vanligt läsa upp läsläxan. Vi arbetade med träd och då med fokus barr och lövträd. De fick bland annat jämföra och sortera. I dag har vi startat med det kommande temat, höst och haft musik. På idrotten denna vecka har barnen arbetat med allemansrätten. Nästa veckas planering finns här:

Skogsdag

Hela Rubinen kommer ha en härlig skogsdag onsdag v. 40. Här kommer lite information. Älvsjöskogen. Notera att barnen får ta med egen matsäck men att om man vill ha mat från skolan går det bra. Om man vill ha matsäck från skolan behöver vi veta det senast onsdag den 28/9.

Fritids planering

Veckobrev fritids v.39

Idrottsplanering

Om ni vill veta vad barnen ska göra på idrotten:Idrott v.39

Nästa vecka:

Måndag: 1b samtal, vi samarbetar med dem under dagen.

Tisdag:

Onsdag: 1a samtal, Kajsa håller i lektionerna. Idrott på morgonen samling 09.00 vid pennan.

Torsdag: Läxdag!

Fredag: 1b samtal, vi samarbetar med dem under dagen. Idrott.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *