Veckobrev v.4

Hej!

En kort summering av veckan skulle kunna vara glada och små pratiga barn.

Vi har fortsatt prata om värdegrunden, om känslor,  och hur man själv kan vara en bra klasskamrat. Vi pratar om hur man kan prata med varandra, vilken ton som är trevlig att använda om man vill säga till någon annan. Det blir mycket skratt men även viktiga diskussioner.

Under NO:n avslutade vi spårarbetet. Begreppen spillning, föda och fotspår diskuterades. Fotspår av djur är inte från djurens skor och föda betyder flera saker. Nu kommer vi fokusera lite mer på årstiderna och månaderna.

I matematiken har vi arbetat med jämna och udda tal samt dubbelt. I måndags klurade vi gemensamt på ett problem som mattedetektiverna i vår mattebok hade.

Under svenskan har vi i veckan skrivit två egna berättelser. Skrivandet har många delar. Man ska kunna forma bokstäver, höra ljuden och koppla dem till rätt bokstav. Formulera meningar, fantisera och ha skriv ork. Det tar lång till innan att detta går lätt och att berättelsen sedan även får en röd tråd. För att få skrivork övar vi på många olika sätt, inte bara skrivande. Att till exempel färglägga är ett sätt att träna orken. Barnens texter sparas i deras egna svenska böcker. De är roliga att titta i för utvecklingen syns så tydligt.

Hjälmar och åkdon

Just nu har snön försvunnit men jag vill ändå passa på och informera om att barnen gärna få ha med egna hjälmar till skola och fritids. Åkdon som pulkor, stjärtlappar mm lämnas hemma. Ibland planerar fritids eller skolan speciella vinterutflykter och vid dessa tillfällen får de som vill ha med egna pulkor.

Utvecklingssamtalen

Nu har de flesta bokat in sig på en samtalstid. Under veckan som kommer startar vi elevarbetet inför samtalen. Barnen kommer själva få tänka till och skriva lite vad de tycker och tänker kring olika ämnen.

Kvarglömda kläder

Skolan svämmar över med fina kvarglömda kläder. Vi har kläder både på fritids, hallen vid klassrummen, matsalen och vid idrotten. Om ni saknar något är det bra om ni tar er tid och leta. Vecka 8 kommer allt köras bort och efter det kommer skolan ha en rutin att tömma kvarglömt den sista varje månad.

Det som hamnat på golvet och ingen känns vid uppe vid klassrummen har vi lagt i kartonger på handikapptoaletten. Kläder med namn brukar vi försöka hänga upp.

Frånvaro

Vabruari närmar sig och av erfarenhet vet jag att många blir sjuka då. Om ni här hemma och är sjuka så får ni gärna höra av er om skolarbeten. Jag vet av erfarenhet att många kan tycka att det är lite jobbigt att arbeta ifatt när de är tillbaka. Jag menar inte att man ska arbeta när man är sjuk utan mer när man börjar piggna till och har ork. Maila mig så hjälper jag till att lägga ut på hyllan.

Läxan

Svenska: Kapitlet 15 och tillhörande sida i läxboken.

Matte: Ett papper med dubbelt och udda och jämna tal. Om papperet försvunnit finns det även att hämta här Matteläxa vecka 4.

Idrottsplanering:

Onsdag, trampett

Fredag, rörelse och dans

Fritids veckoplanering:

Veckobrev v.5 2018

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Idrott, vi går till idrotten kl. 09.00.

Torsdag: Läxdag svenska och matte.

Fredag: Idrott

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *