Veckobrev v.40

Hej!

Ännu en höst vecka har nått sitt slut. Den här veckan har vi börjat arbeta med ett tema kring trafik. Vi använder film för att lära in fakta och efter det pratar vi och skriver och ritar om det barnen lärt sig. Denna vecka har vi pratat om viktiga trafikregler som berör barn och om hur man gör vid övergångställen. Under onsdagen utflykt fick alla praktiskt öva på det vi pratat om. Det är svårt att komma ihåg att titta när man går över vägen när man går i lämmeltåg. Vi påminner och kommer behöva fortsätta påminna om vikten av att gå säkert.

Onsdagens utflykt var verkligen härlig. Utflykten var både ett sätt att njuta av hösten men även en belöning för barnen varit duktigt. De fick välja på olika stationer samt leka fritt. Täljningsstationen där man fick göra en gubbe var verkligen populär. Även lupper och förstoringsglas var eftertraktade. Djur som en groda, vinbärssnäcka och gråsuggor blev väldigt populära och det var svårt att lämna dem kvar i skogen. Tillsammans skapade barnen även en höstkrona. Kronan hänger nu i björken nedanför vår trapp.

Höstkronan under tillverkningen
Trägubbar av egen täljda pinnar.
Täljskola

I svenska har barnen arbetat med bokstavsarbete, skrivit om skogsutflykten, skrivit gemensamt om trafiken och läst. De har även lyssnat på högläsning. Just nu läser vi senaste Lassemaja-boken.

Under matematiken har vi arbetat vidare med geometri, pratat och övat på lägesord, höger och vänster samt mönster. Vi fortsätter öva även nästa vecka även matteläxan är kopplad till detta.

På måndag är jag på heldagskonferens. Eftersom jag har uppdrag på skolan utanför klasslärarskapet både som förstelärare och arbetslagsledare har jag vissa dagar med konferenser eller utbildningar. Det är inte så ofta men tyvärr har terminens två tillfällen hamnat på måndagar. Som tur är är det bra personal kvar och vikarier som täcker upp. Barnens dag följer vår vanliga måndagsrutin.

Rolig timme

På fredag blir det terminens första roliga timme. Barnen får visa och berätta om saker. Vill de uppträda med sång, dans, instrument, roliga historier så går det bra.

Idrottsplanering:

Veckoplanering 41

Fritidsplanering:

Veckobrev 41

Läxa

Matte på Bingel och ett kapitel i läseboken och läxboken. Se läxinformationen som publicerades i torsdags.

Nästa vecka

Måndag: Linda på konferens

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxadag!

Fredag: Idrott och rolig timme

 

 

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *