Veckobrev v.41

Hej!

I veckan har de börjat dränera runt den gamla skolbyggnaden. Det stör oss inte direkt men ytan på framsidan är lite mindre. Positivt med dräneringen är att när den är klar så ska gården snyggas till så att vi får mindre lera. Vi pratar dagligen med barnen om kläder efter väder. Vi har kommit överens om att man inte får säga jag har inga utan att man alltid går och tittar efter sina tex överdragsbyxor. Just nu behövs byxorna för att det är blött och lerigt, inte för att det är kallt. Om man inte hittar måste barnen be om hjälp så vi vuxna kan hjälpa dem att leta. 7-åringar är inte jättebra på att hänga upp sina saker och byxor mm hamnar på golvet. Saker som jag inte vet vems det är hänger jag upp på krokarna utanför handikapptoaletten.

Förutom ytterkläder har vi pratat om att minska tävlandet. Vi vill inte att barnen ska tävla om att komma först in i matsalen, först in i klassrummet, först ut på rast osv. Vi jobbar vidare med detta och ett sätt vi använder är att låta några barn i taget gå ut från klassrummet och att variera vilka så ska gå först i leden.

Efter lite gnäll kommer sedan en hel del beröm. Vikarien Daniel hade i måndags en bra dag med barnen och tackade så för lånet. Alla barn arbetar flitigt, visar intresse och är med i samtal och diskussioner. Vi har roligt tillsammans trots vi har det bra och vardagen rullar på händer det ibland att någon blir ledsen eller att någon gör något mindre bra. Barn är barn och de lär sig dagligen både teoretiska kunskap som om det sociala samspelet. Vi vuxna finns där om de vill ha tröst, prata eller som konfliktlösare. Mindre saker löser vi på plats men ibland räcker inte det. Om någon till exempel blir eller upplever sig kränkt har vi en tydlig handlingsplan. Om du vill ta del av den går den att hitta på skolans hemsida.

Lite kort om vad vi jobbat med i veckan:

I matematik har vi arbetat vidare med grundnormerna, namn och egenskaper. Som praktiskt arbete fick de skapa geometrifigurer som sitter uppe i hallen. Vi har även börjat prata om likhetstecknet.

Under svenskan har barnen läst, skrivit en berättelse förhand och övat skriva meningar på i-pad.

Under trafiktemat har vi pratat om reflexer och alla har börjat göra en egen reflex.

Veckans arbete kring hösten blev en bildlektion där barnen fick göra ett höstträd.

Vi har även hunnit klassens roliga timme, musik och idrott.

En höjdpunkt på fritids kan nog ha varit besöket i den fina Långsjöparken. Den upprustade lekparken vid Långsjöns spets. På halvklasserna hade barnen bland annat massage och avslappning.

Barnen har skrivit om veckan och sedan övat på att mejla…

Det här är några av meningarna.

vi har haft gympa

vi har skrivit katt böcker

Vi har gjort reflexer

Vi har nuddat träd

Vi har jort liksteket

Jag har spelat fotboll

Vi har vart i parken

Vi har gungat gungbräda

Vi övar vidare på att använda storbokstav och punkt.

 

Skolverketsenkät

Vi hoppas att så många som möjligt varit inne och svarat på skolverkets enkät. Om inte gå in, det tar bara någon minut. Informationen om hur man kommer åt enkäten har mejlats ut.

Aktion Julklappen

Vi har tidigare år deltagit för att skapa en bättre jul för barn i utsatta länder och så även i år. Tillsammans med Läkarmission bidrar vi till att fler barn kan få en värdefull julklapp som betyder mycket. Här kan du läsa mer om aktion julklappen och sedan besluta om er familj vill vara med och bidra. Aktion Julklappen infolapp till vårdnadshavare

 

Idrottsplanering:

Sandra har varit sjuk i veckan. Jag lägger ut idrottsplaneringen när den kommer.

Fritidsplanering:

Veckobrev v.42 ht 17

Nytt schema

Bifogar ett uppdaterat schema. Jag har gjort några små förändringar vilket påverkar sluttiden för några dagar. Schema 1a uppdaterat

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxdag, barnen ska ha övat på Efter matchen

Fredag: Idrott

Trevlig helg!

Linda


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *