Veckobrev v.43

Hej!

Här på skolan pendlar vi mellan förmaningar och beröm. Lyckligtvis är det mest beröm.

Vad förmanar vi då om….? I veckan har vi pratat om att inte titta in i respektive omklädningsrum. Något som både flickor och pojkar hann med under onsdagens idrott. Många i klassen leker en jaga-lek typ tjuv och polis på rasterna. Leken är rolig men blir snabbt lite hård. Vi påminner och barnen har roligt tills någons mössa helt plötsligt hamnade i leran eller att någon råkade hålla i en för hårt. Det är fullt naturligt att allt detta sker, det hände när jag var barn och det händer nu. Den stora skillnaden är att vuxna finns i närheten för att stoppa, lösa och stötta. Barnen utvecklas och lär sig allt eftersom i det sociala samspelet. Jag tycker det är mycket positivt är deras fina förhållningssätt mot varandra och att de kan vara i så många olika grupperingar. Jag kan även berömma barnen mycket för deras flitiga arbete och engagemang.

Innan lov är det alltid skönt att slutföra påbörjade arbeten så det har vi lagt lite tid på denna vecka. Trafikarbetet är klart och vi avslutade med ett litet ”prov”. Alla barnen klarade av provet. Fladdermusarbetet är klart och så även diverse berättelser.

I matematiken har vi arbetat med subtraktion. I torsdags skojade vi till det med att Bingla under mattelektionen. Det är alltid kul att variera uppgifter och speciellt färdighetsträningen.

På svenskan har barnen pratat om FN och barnens rättigheter. Veckans digitala skrivuppgift handlade sedan om vilka rättigheter de tyckte var viktiga. Bokstaven E har varit veckans bokstav och som skrivuppgift för hand har barnen skrivit en beskrivning av en halloweeninspirerad figur.

I torsdags hade vi fått en uppdrag av fröken Pumpa. Barnen fick i uppdrag att hjälpa henne få tillbaka sin cykelnyckel av den elaka skolhäxan. I par fick de sedan lösa sju uppdrag. Efter en timmes kämpande hade några kommit fram till lösenordet och cykeln låsas upp. Som tack för hjälpen fick barnen en liten ”minipumpa”. Även om inte alla riktigt löste alla uppdrag fick de öva på schiffer, lära sig vad läsa rebusar är och testa sitt mod genom att leta bokstäver bland ”gröna maskar” och dricka ormblod.

I dag har vi avslutat veckan med en kompisdag. Skolans ettor, tvåor och treor har i blandade grupper gjort gruppstärkande och roliga övningar i en blöt och regnig  Älvsjöskog. Just i skrivande stund sitter barnen med Lena och skrattar till filmen Pippi Långstrump.

Förändringar bland personalen.

Som vi nämnde vid föräldramötet så har Cathrine som arbetar mot klassen varit sjukskriven. Nu äntligen är hennes cancerbehandlig klar och hon har börjat arbeta 25%. Från och med v.45 börjar hon arbeta halvtid och det innebär att Jesper, som är vikarie, kommer att minska sin tid hos oss i 1a. Han kommer vara med oss på förmiddagarna fram tills Cathrine arbetar heltid. Passa på och hälsa på henne när ni hämtar barnen. Hon arbetar fram till jul främst på eftermiddagarna.

Aktion julklappen

I tidigare veckobrev har jag skickat ut information om aktion julklappen. V. 45 kommer vi börja ta emot julklappar. Vi har pratat om gåvorna i klassen. Det är inget måste att delta utan frivilligt för de som vill. Bifogar här igen vad som ska ingå i paketet.Aktion Julklappen infolapp till vårdnadshavare

Nya rutiner på onsdagar

Nu när mörkret och rusket kommit kommer vi ändra onsdagsrutinen något. Barnen kommer få vara inne längre på fritids. Ca 08.45 kommer barnen gå ut på rast för att sedan orka arbeta fram till lunch.

Inbjudan

Efter v.44 kommer vi arbeta vidare med barnens rättigheter, aktion julklappen och hur olika barn har det. Som slutprojekt kommer vi bjuda in er föräldrar till en julbasar med uppträdande, fikaförsäljning mm. All vinst kommer i sin tur gå till musikhjälpen. Temat för året på musikhjälpen är sexhandel och just det ämnet är inte något vi lyfter i årskurs ett. Vi utgår från att det finns barn som har det svårt i andra länder och att vi tillsammans kan hjälpa andra. Inbjudan kommer redan här som boka upp datumet i kalendern och bjud in nära och kära. Inbjudan Julbasar

Läxa till torsdag v. 45

I tisdags fick barnen ny läsläxa den är till torsdag v. 45. Det är lång tid att öva ett kapitel på. Passa på att även läsa annat med barnen. Har de inget att göra så finns det Bingeluppdrag att lösa.

Fritids v. 44

Veckobrev fritids höstlov v.44

v.45

måndag:

tisdag:

onsdag: Idrott

torsdag: Läxdag. Kapitlet Ristin ir slit.

fredag: Idrott

Nu tar jag höstlov från barnen. Jag arbetar måndag till onsdag och kommer under de dagarna kunna svara på mejl om det är något ni undrar.

Hösthälsningar

Linda


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *