Veckobrev v.45

Hej!

Veckan efter lov kan ibland vara lite tuffa men i denna klass har det gått som en dans. Det har inte varit trötta elever som glömt rutinerna utan jag har mött ett piggt gäng som arbetat på. Jag har både känt mig glad och stolt över att få arbeta med dem.

Vi har hunnit med en hel del…

Svenska: Barnen har arbetat med bokstaven N, arbetat med läsläxan samt gjort en ”höstlovsselfie”. De fick berätta vad som helst, något de ätit, spelat, någon de träffat eller gjort. De skulle skriva om ett tillfälle och sedan rita en passande bild till sin text. De fina telefonerna hänger i klassrummet.

Vi har även haft lite extra högläsning under Rubinens bokrazzia. Bokrazzian kommer att återkomma ca 1 gång i månaden. Då väljer vi ut ett ämne eller en författare och sprider ut oss i alla lokaler och sedan läser vi vuxna högt. Barnen får välja vilken bok de vill lyssna på och hinner med två böcker under en razzia. Denna gång var temat Astrid Lindgren.

NO: Vi arbetar vidare med temat höst och denna vecka var fokus svampar. Vi är ute i sista sekund eftersom de flesta svamparna har frusit bort. Vi pratade om svampens olika delar, olika typer av svampar och tittade på svampar många känner till. De fick som slut uppgift måla svampar. Bilderna blev fantastiska!

SO: Vi har påbörjat vårt tema som kommer att utmynna i vår julbasar den 14/12. Vi startade med att prata om lika och olika inom klassen. Barnen har fått göra jämförelser mellan sig och en klasskamrat. Mycket är lika.

Matematik: Fokus denna vecka har varit att dela upp talen 5 till 9 och tiokamraterna. De har övat med spel, lek, film, musik, i matteboken och på nätet. Veckans matteläxa är kopplat till detta. Att kunna tio-kamraterna som ett rinnande vatten är ett mål för årskursen. tio-kamraterna är 5+5, 6+4, 7+3, 8+2, 9+1 och 10+0.

Musik: Det nya musiktemat är kopplat till basaren. Det är sånger om vinter och jul.

Övrigt

Jag hoppas att alla har läst informationen som jag mejlade ut om Rubinens fritid. Vi är väldigt glada över att ha fått så mycket mer plats! Även gården framför paviljongen har fått ett grusskikt så nu slipper lite av leran.

Det är toppen att barnen har överdragsbyxor och varma kläder här!

Lovlapp:

Det är dags att fylla i jullovslappen. Alla fick en kopia i pappersform uppsatta på sina hyllor i torsdag, tyvärr hade den lappen tappat ett datum. Vår kanslist kom med en ny lapp i dag på förmiddagen… Har satt upp de nya lappen på barnens hyllor. Om du har lämnat in en lapp går det bra att komplettera den gamla lappen med tider för den 5/1 . Här hittar du en lappen i pdf. Jullov 17 Rubinen rev

Fritids planering:

Veckobrev v.46 ht 17

Idrotts planering:

Veckoplanering v.46 Idrott

Läxor:

Svenska: kapitel 10 ”Retsticka och skattkartan” och s. 12 i läxboken.

Matematik: Bingel uppgifterna som hör till uppdrag matteläxa v.46, 10-kamrater.

Under denna vecka låg Bingel nere under en kväll. Förhoppningsvis fungerar det bra under veckan som kommer.

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Fritids på fortbildning under förmiddagen. Läxdag!

Fredag: Idrott

Trevlig helg!

Linda

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *