Veckobrev v.46

Hej

Den här veckan har jag ibland känt mig som en papegoja. Det är ett evigt tjatande om överdragsbyxor. Många är mycket duktiga, har koll på var byxorna är och tar på dem utan minsta tjat. Sedan finns en klick som inte har några, eller säger att de inte har några…. Oftast ligger byxorna på golvet eller i väskan. Ni föräldrar är väldigt duktiga på att se till att det finns kläder efter väder.

Annars har veckan varit som vanligt. Flera i personalen har varit sjuka. Nu är det ordentliga förkylningar med feber som går. Det är inget vi kan göra mer än att vara tacksamma för de vikarier som rycker in.

I veckan har det varit lite extra fokus på böcker och läsning. Detta för att det i torsdags var internationella barnboksveckan.

Svenska: Barnen har arbetat med att skriva egna böcker. De har gjort en plan, skrivit texten digitalt och till det kommer de nästa vecka göra bilder. De har givetvis även läst och lyssnat på högläsning. De fick öva sig på att följa instruktioner genom att skapa ett självporträtt av sig själv läsandes en favoritbok.

Här är vår läsande klass:

Matematik: Vi har fortsatt öva på tio-kamraterna. De som kan blir snabbt klara och de kämpar med en utmaningsbok. Det är en hel del grubblande och suckar när uppgifter är inlindade i lite text eller kräver djupare förståelse. Sista mattelektionen denna vecka arbetade vi med längd och vikt. Denna termin övar vi på att förstå begrepp som lång, längre, längst, tung, tyngre och tyngst. Barnen fick även öva på att mäta sina fötter och tummar. Nästa vecka kombineras matte och SO när vi arbetar med pengar och vad man kan betala med.

SO: Vi har haft ett mycket bra klassråd. Barnen lyfter viktiga frågor och funderingar som verkligen rör klassen och sådant vi aktivt kan arbeta med. Vissa skräms för att de tycker att det är roligt om någon annan blir rädd. Ingen tyckte att det var roligt men ändå har det skett. Vi pratade om vårdat språk efter att en förälder bett oss ta upp ämnet. På skolan vill vi att barnen har ett vårdat språk och är vi vuxna i närheten har de det men det räcker att jag går från hallen så de inte ser mig som det kan slinka ut någon svordom. Barnen testar ord de hört, de vet oftast inte vad de betyder… var hör de då orden? Äldre syskon, föräldrar, tv, Youtube… Flera barn tittar på tex Jocke och Jonna ett tips kan vara och själva titta på ett avsnitt. Tycker ni språket passar ert barn och är deras pranks okey? Hur man ska vara som schysst kompis vet alla men vi måste hela tiden arbeta med värdegrunden för att det ska sitta. Vi är olika men har lika värde är ett bra och viktigt arbetsområde.

NO: Vi har nu avslutat temat kring hösten. Denna vecka har vi pratat om djurgrupper och vad olika djur gör på hösten. Nu tar vi några veckors paus innan bi startar upp tema vinter. Under pausen kommer fokuset ligga på Basaren och SO:temat.

Skolfritids: På skolfritids har barnen fått skapa lerljusstakar med Annelie. Med Marie (vikarie) har de fått genom lek och spel fått öva på 10-kamraterna.

Jullovslappar

Kom ihåg och lämna in jullovslapparna!

Idrottsplanering:

Veckoplanering v.47

Fritids planering:

Veckobrev v.47 ht 17

Läxan:

Svenska: Kapitel. 11 Valles Verkstad, och s. 13 läxboken.

Jag ser att flera skriver sitt snyggast i läxboken. Jag önskar att alla tar sig tid och gör sitt snyggaste. De flesta kan utmana sig och skriva med små bokstäver. Det tar lite längre tid men övning ger färdighet. Du får även gärna påminna om mellanrum mellan orden.

Matematik: följ länken https://webbapp.liber.se/uppdrag-matte-1a/# arbeta med uppgifterna i kapitlet mäta. Självklart får man även arbeta extra med andra kapitel.

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxdag

Fredag: Idrott

Trevlig helg!

LindaPrenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *