Veckobrev v.48

Hej!

Efter en vecka med många toppar men även några dalar har vi haft en mysig fredag. Skolan har firat första advent med en gemensam samling på gården och klassrummet har blivit lite julmysigt. Vi har tillsammans öppnat Herrängens egna adventskalender som i år har rörelsetema.

Nu funderar ni säkert på vad som varit dalar… Brandlarmsövning med barn som skrämmer upp sig själva. Mantrat att det är övning och bara ett ljud fungerade inte på alla. Efter övningen hade vi en samling och pratade om vad man var rädd för och om man verkligen behövde vara rädd. Det var en övning, alla visste exakt hur man skulle göra, vad fanns det att vara rädd för.  Eftermiddagsträningen på fritids gick lite bättre. Den andra riktiga dalen var att Clowner utan gränser föreställningen drog över tiden, vilket ledde till en ganska kaosartad lunch. Alla fick mat men jag märkte tydligt på många hur jobbigt det blir när rutinerna inte följs.

Nu till topparna. Som vanlig jobbar barnen flitigt. De är duktiga på att lyssna på oss vuxna och fokusera på olika uppdrag. Vi har under en period övat på att följa instruktioner. Efter en genomgång får barnen skriftliga instruktionerna som har bildstöd och de flest klarar av nu av att jobba och följa instruktionerna självständigt. Fortfarande finns det frågor om var ska jag limma och då är mitt svar oftast, var tror du?  Jag vill att de ska bli självständiga och att de ska kunna fatta egna beslut.

Föreställningen med clowner utan gränser var bra. Det var mycket akrobatik. Man märker att barn är vana att se film och tv där man ser allt. Många tyckte att de inte såg även om det bara var underbenen på clownerna de inte såg. Här finns några bilder från föreställningen fotade av Neil som arbetar i förskoleklass .skratturnen

I fredags hade vi en incident med avloppsvatten som rann upp på fritids. Här kan ni läsa mer: Herrängens skola 171128-översvämning

Lokalen är sanerad och den gick som tur var använda redan i måndags.

Här kommer en bild från veckans bildlektion. Barnen arbetade med att följa en instruktion.

Veckans läxa:

Svenska:

Den magiska kulan, kapitel 13. Skräckens näste s. 56-59. Arbetsboken s.15

Matematik:

På måndag delas en matteläxa ut. Jag hann inte gå igenom den nya läxan i slutet av denna vecka och jag vill att barnen ska veta hur läxan ska göras innan jag skickar hem den.

Jag kommer även lägga matteläxan här om något papper kommer bort.

Fritidsplanering:

Veckobrev v.49 ht 17

Idrottsplanering:

Veckoplanering v.49

Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxdag

Fredag: Idrott

Hoppas att ni får en mysig första advent.

Hälsningar

Linda


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *