Veckobrev v.5

Hej!

Jag vet inte om ni märker av det hemma men många är väldigt trötta. Det kan vara tiden på året, vem vet… Att lägga sig lite tidigare kanske hjälper till med att både bli piggare och med att få lite mer motståndskraft mot sjukdomarna som brukar dyka upp i februari.

På måndag startar de första utvecklingssamtalen. Barnen är laddade och de flesta ser fram emot att få visa vad de lärt sig.

Som i höstas startar samtalet med att barnet tillsammans med er går igen sin självskattning gjord i skolans sociala utvecklingstrappa samt sina tankar runt svenska, matematik, SO och NO. Varje barn får en individuell kommentar kopplad till svenska och matematik. Kommentaren i SO och NO är lite mer generell eftersom vi då arbetar mer i grupp. Jag vill att ni läser kommentarerna tillsammans.

Kommentarerna är baserad på vad barnet visat här på skolan dels under lektioner men även vid olika diagnoser så som skolverkets bedömningsstöd för årskurs 1 i matematik och svenska och Legilexi.

När barnet gått igenom utvärderingshäftet tillsammans med er, pratar vi alla tillsammans kring nästa steg, hur eleven ligger till mot sina individuella mål och årskursens delmål. Med Lena har man möjlighet att samtala kring den sociala utvecklingen. Efter samtalet med mig och Lena får barnen visa arbeten som hen vill visa.

Lärarna på Herrängens skola har tillsammans diskuterat läroplanens mål och riktlinjer och har sedan arbetat fram delmål mot kunskapskraven. Detta material är tänkt att föräldrar ska kunna titta i för att få en inblick i vad som är förväntade kunskaper för årskursen. Du hittar dokumentet på skolans hemsida men bifogas även här Förväntade kunskaper år 1.

I veckan har vi arbetat vidare med taluppfattning 0-20, barnen har övat både i boken och digitalt. I svenska har barnen skrivit om saker de älskar och arbetat med bokstaven ä.

Vi har arbetat med årstider och börjat öva på månaderna.

Idag  hoppade vi över musiken och lade istället tid på att ta förbereda utvecklingssamtalen.

Idrottsdag

Vi vet alla att vädret är lite opålitligt. Vår plan är att på fredag ha en idrottsdag. Förhoppningsvis är vi på Långsjön och åker skridskor men det gör vi bara om isen är minst 20 cm tjock. Om isen inte är tjock nog har vi några alternativa planer.

Hur som helst behöver barnen på fredag matsäck. De får ägna ta med varm dryck som t.ex . varmchoklad. Matsäcken är i stället för lunch. Vill någn ha mat från skolan behöver jag veta det senast på måndag.

Här är pm om idrottsdagen.Vinteridrottsdag 1-3 2018

Om vi ändrar planen mejlas jag ut den informationen.

Avlusnigshelg

I hegen är det åter igen dags för att köra en gemensam avlusning.

Snälla, luskamma ditt barn och vid lusfynd, behandla. Om alla luskammar är det större chans att vi slipper långdragna lusproblem.

Idrottsplanering

Onsdag; Idrottsläraren Johan har lektionen, vet inte vad han planerat.

Fredag; Idrottsdag

Fritidsplanering

Sportlovslappen och veckoplanering

Sportlov 18 Rubinen Veckobrev 6 2018

Nästa vecka

Måndag: Utvecklingssamtal 1a vi arbetar tillsammans med 1b

Tisadg: Utvecklingssamtal 1b vi arbetar tillsammans med 1b.

Onsdag: Idrott

Torsdag: Läxdag, läxan ska vara gjort och läxmappen ska med till skolan.

Fredag: Några har utvecklingssamtal samtal på morgonen, idrottsdag, matsäck.

Trevlig helg!

Hälsningar

Linda

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *