Veckobrev v.50

Hej!

Så roligt att det blev så stor uppslutning till julbasaren trots det tråkiga vädret. Ett stort tack till ert bidrag till Musikhjälpen. Rubinens basar fick in drygt 14 000 kronor. När vi räknade kryssen på sparbössorna kunde barnen inte tro sina ögon. De är så nöjda.

Förutom med arbetet med basaren har vi i veckan dels gjort ett digitalt lästext som heter legilexi. Testet ger bland annat en bild av barnens ordförråd, läsflyt, läsförståelse och avkodning. Vi fortsätter med testet nästa vecka.

I skrivarbetet har vi fortsatt skriva texter med anknytning till jul och goda gärningar. Fokuset har varit på skriva med små bokstäver och skriva dem rätt med staplar och häng samt att  att hålla sig på raden.

Förra veckan kodade vi mycket på matematiken. Denna vecka har fokuset i stället varit på att dela upp tal samt att avsluta påbörjade uppgifter.

Barnen har fått nya morgonjobb att arbeta med fram till jul. Det är svenska och matematikuppgifter med julanknytning. I dag har vi startat upp det sista temat som handlar om julen kopplat till religion. Barnen kommer både få sjunga många klassiska julpsalmer och lyssna på berättelsen om när Jesus föddes.

På skolfritids har barnen bland annat skapat och övat sin finmotorik. Bland annat har de gjort ett fint lucia tåg av vår klass.

Rektorsbrev:

Julbrev 2017

Avslutningsdagen

På torsdag har vi julavslutningsdag. Det är en vanlig skoldag som vi skojar till. På förmiddagen dansar hela arbetslaget runt granen tillsammans med Sandra och Johan i idrottssalen. Efter lunch kommer barnen tillsammans få hjälpa skoltomten att lösa några kluriga uppdrag. Vi slutar vid 13 och då startar ett välförtjänt jullov.

Ny elev

När vi startar igen den 11/1 kommer vi vara 30 i klassen. Vi känner oss nyfikna på den nya killen som ska börja. Han kommer från Helsingborg och flyttar hit i början av januari.

Jullovsläxa

Jag vill redan nu informera om jullovsläxan. Vi kommer att delta i en läsutmaning. Varje dag kommer det att publiceras en liten julgåta på https://www.jagharläst.se/. Barnen läser gåtan och skickar sedan in sitt svar via deras hemsida till min mailadress linda.kjellqvist@stockholm.se. Redan nu kan man gå in och hitta övnings gåtor.

Denna uppgift har vi valt att använda oss av eftersom det gör så att barnen , även om det är lite text, kanske läser varje dag. Läsningen kommer även kräva att de förstår vad de läser och att de behöver fundera lite. All forskning visar på att elever tappar sin läsning under loven eftersom de då inte övar. Förutom dessa gåtor så är det mycket bra om ni försöker hinna med daglig läsning. Läs högt för ert barn och låt barnet läsa för dig. Båda att lyssna på läsning och att läsa själv är viktigt. Själv brukar jag sätta på ljudböcker när vi åker bil. Ju mer ni övar desto lättare blir det för ert barn.

Fritids :

Veckobrev v.51 ht 17

Idrottsplanering:

Veckoplanering v.51

Läxa:

Fortsätt arbeta med läshattarna och öva på matteläxan.

Nästa vecka:

Måndag: Ta med matteläxan, papperet som barnen fick i måndags. Finns även här: Matteläxa till måndag v.51

Tisdag:

Onsdag: Idrott

Torsdag: Lämna in läshatten, dvs läsläxan.  I dag får man komma utklädd till något juligt eftersom det är sista dagen innan jullovet. Självklart är utklädnad valfritt.

Ha en skön helg!

Hälsningar

Linda

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *